Saukko-Rauta livekuvittaa kirjastopäivät

Livekuvittaja Linda Saukko-Rauta
Livekuvittaja Linda Saukko-Raudan töitä on sanottu oivaltaviksi, humoristisiksi ja myös että niissä on akateemista hoksnokkaa. Kirjastopäivillä pääsemme seuramaan, miten piirtäjä tallentaa luentojen sisältöjä, tunnelmia ja keskusteluita kuviksi.

Livekuvitusta, visualisointeja ja piirrosvideoita

Jyväskylän yliopistosta valmistunut FM, entinen verkkopedagogiikan suunnittelija ja kieltenopettaja Saukko-Rauta on toiminut syksystä 2015 lähtien täysipäiväisenä yrittäjänä. Saukko-Rauta piirteli kaikessa rauhassa sarjakuvia blogiinsa, kunnes kuvituspyyntöjen suuren määrän myötä hän perusti Redanredan Oy nimisen yrityksen vuonna 2010. Yritys tarjoaa livekuvitusta seminaareissa, tapahtumissa ja työpajoissa.

Lindalla on ainutlaatuinen taito pureutua eri alojen sisältöihin, tiivistää ja löytää monimutkaisistakin jutuista olennainen ydin ja pyöräyttää se kuvaksi tai sarjaksi kuvia. Hän on tehnyt kuvituksia, tiivistelmiä ja piirrosvideoita useille yrityksille, korkeakouluille ja hankkeille. Esimerkkejä muistiinpainoista ja kuvituksista löytyy Saukko-Raudan portfolioblogista.

Lindalla on ainutlaatuinen taito pureutua eri alojen sisältöihin, tiivistää ja löytää monimutkaisistakin jutuista olennainen ydin ja pyöräyttää se kuviksi.

Saukko-Raudan blogista voi lukea, miten livekuvitusta voi käyttää eri tilanteissa kuten seminaareissa, kokouksissa, työpajoissa, oppimiskahviloissa, paneelikeskusteluissa, strategiaväännöissä, koulutuksissa, messuilla ja taideprojekteissa sekä juhlien ja tapahtumien tunnelmantaltioinnissa.

AMK-kirjastopäivillä voimme seurata Saukko-Raudan kuvitusta koko ajan ja myös tauoilla paikoissa, joihin kuvitusta voidaan heijastaa.

Kotisivut: http://redanredan.fi/

Lindan portfolio/blogi: https://visualisointi.wordpress.com/

Saukon taivaspaikka -sarjakuva: https://saukkorauta.wordpress.com/