YBP kirjastopalvelut kumppaniksi Taylor & Francis kustantajan kanssa – Routledgen e-kirjat saatavilla GOBIn kautta

Taylorin & Francisin e-kirja-alusta on nyt saatavilla GOBIn hankinta-alustan välityksellä YBP:n kirjasto-palveluista (YBP). Tämä auttaa yksinkertaistamaan monimutkaisen prosessin, jossa kirjastoiden tulee etsiä, valita oikeat hankintamallit sekä hallita sisältöä hankkiessaan kirjoja.  Kumppanuuden seurauksena kirjastot voivat tehokkaasti ja kätevästi käyttää GOBIa valitakseen yli 50 000 e-kirjan nimikkeestä Routledgeltä Taylor & Francis kustantajalta, maailman humanistisen tieteiden ja yhteiskuntatieteen johtavalta akateemiselta kustantajalta. Kuten kaikki nimekkeet, jotka ovat saatavilla Taylor & Francis e-kirja-alustalta, Routledgen e-kirjojen nimekkeet ovat saatavilla DRM-vapaana.

GOBI

GOBI tarjoaa pääsyn yli 13 miljoonan nimekkeeseen, joista yli miljoona nimekettä on e-kirjoina eri toimittajien alustoilta ja kustantajilta, kaikki yhdestä paikasta. Kirjastot voivat hankkia nimekkeitä joko yksittäin tai paketteina. GOBIn käyttäjät hyötyvät päällekkäisnimekkeiden hallinnasta kaikille formaateille, kokotekstien arvioinneista, puhdistetuista valintalistoista, reaaliaikaisista hallintaraporteista, jne. Routledgen e-kirjanimekkeiden lisäyksen jälkeen lähes kaikki suuret julkaisualustat ovat nyt saatavilla GOBIssa ja voidaan täydellisesti integroida keskenään sekä YBP -palveluihin. Nimekkeet seuraavilta kustantajilta Routledge, Oxoford ja sen UPSO kumppaneilta, Cambridge, SAGE Knowlede, De Gruyter ja sen kumppanit, Project Muse ja JSTOR voidaan nyt toimittaa yhden tilauspaikan ja -palvelun kautta.

Senior Vice President Mark Kendall kertoo, että GOBIn hienostuneen haku ja löytö toiminnollisuuden välityksellä e-kirjat, jotka liittyvät humanistisiin tieteisiin ja yhteiskuntatieteeseen, eivät ole koskaan olleet niin helppoja hallita. ”YBP on sitoutunut tukemaan kirjastojen ja tutkijoiden tarpeita, opettaja- ja ammattiyhteisöjä, jotka käyttävät Routledge e-kirjoja toimittamalla toimintatapoja, jotka säästävät aikaa ja rahaa.” Taylor & Francisin USA:n ja Kanada kirjastomyyntijohtaja Evelyn Elias toteaa, että ”Tarjoamme

yli 50 000 Routledge e-kirjaa – mukaan lukien nimekkeitä painatuksista kuten Focal Press, Ashgate ja Psychology Press YBP:n suositulla GOBI alustalla, mikä on tärkeä askel kohti virtaviivaistamaan tilausprosessia ja parantamaan työnkulkua kirjasto asiakkaillemme. ”

GOBI-tietokanta linkitettävissä kirjastojärjestelmään

EBSCO Information Services osti helmikuussa 2015 New Hampshiressa sijaitsevan YBP Library Services – kirjastopalvelun, jonka tunnetuin tuote yli 63 maassa on GOBI-tietokanta. GOBI tarjoaa suoran painettujen ja e-kirjojen toimittajaneutraalin hankintakanavan suosituimpien kustantajien ja alustojen kautta (lisätiedot www.ybp.com).   GOBI-tietokanta on linkitettävissä asiakkaan omaan kirjastojärjestelmään ja luetteloon, jolloin kirjasto pystyy vertaamaan eri toimittajien kautta saatavaa kirjatarjontaa omaan kirjastoluetteloonsa ja tehostamaan samalla hankintasuunnitelmiaan sekä välttämään turhia päällekkäishankintoja. Nimekkeiden hinnat ovat kustantajan virallisia hintoja ilman ylimääräisiä lisiä. Valuuttalaskin päivittää hinnat eri valuutoissa Euroopan keskuspankin kurssiin.